Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

Binnen 48 uur contact met uw patiënt

Wachttijden en wachtlijsten

Wachttijden en wachtlijsten nieuwe cliënten

Hieronder treft u informatie aan over onze wachttijden. Deze wachttijden gelden voor alle nieuw aangemelde cliënten en worden iedere maand geactualiseerd.

Aanmeldingswachttijden

Voor aanmelding voor behandeling en/of begeleiding of verblijf bij Pi-groep heeft u een verwijsbrief van de huisarts of erkende verwijzer nodig of een indicatie van de gemeente.
Wij streven er naar binnen 48 uur, maar in ieder geval binnen 2 weken, telefonisch contact met u op te nemen voor het maken van een afspraak voor een screening. Het doel van de screening is om een beeld van uw klachten te krijgen en u informatie over de mogelijkheden binnen Pi-groep te geven. 

Vervolgens ontvangt u een uitnodiging voor een intakegesprek op één van de locaties van Pi-groep in Groningen, Drachten, Emmeloord, Almere of Lelystad. Voor dit intakegesprek bestaat een wachttijd, de aanmeldingswachttijd. Deze wachttijd geldt voor behandelingen zonder opname.

Bekijk hier de aanmeldingswachttijd. In de tabel ziet u de gemiddelde wachttijd tussen het moment van aanmelding en het eerste gesprek per doelgroep, klachten en locatie in de afgelopen 3 maanden. Dit betekent niet automatisch dat de komende maand dezelfde wachttijd geldt. Wij proberen u zo spoedig mogelijk te spreken, maar dit is ook afhankelijk van het aantal aanmeldingen op een bepaald moment. Dit betekent dat de wachttijd korter (of langer) kan zijn. De indeling van de wachttijden is volgens de eisen van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA).

Deze behandelingswachttijd geldt voor verzekerden van De Friesland, Zilveren Kruis, VGZ, Menzis, DSW en Multizorg VRZ. Pi-groep heeft voor 2019 geen afspraken met zorgverzekeraar CZ. Afhankelijk van uw type polis bij CZ is het mogelijk toch behandeling bij Pi-groep te ontvangen. Het is dan van belang vooraf contact op te nemen met onze Centrale Zorgadministratie op nummer 0800 – 744 76 37.

Actuele Behandelingswachttijd

Na het intakegesprek zoeken wij de behandelaar die het beste bij uw situatie past. Daarna kan de behandeling starten. Dit kan enkele weken in beslag nemen.

De wachttijden worden per locatie per stoornis weergegeven. Kijk hier voor het overzicht behandelingswachttijden.

Deze behandelingswachttijd geldt voor verzekerden van De Friesland, Zilveren Kruis, VGZ, Menzis, DSW en Multizorg VRZ. Pi-groep heeft voor 2019 geen afspraken met zorgverzekeraar CZ. Afhankelijk van uw type polis bij CZ is het mogelijk toch behandeling bij Pi-groep te ontvangen. Het is dan van belang vooraf contact op te nemen met onze Centrale Zorgadministratie op nummer 0800 – 744 76 37.

We doen er alles aan de wachttijden voor iedere cliënt zo kort mogelijk te houden. Daardoor kan het zijn dat je sneller wordt geholpen, maar er kunnen zich ook omstandigheden voordoen, waardoor de wachttijd een enkele keer oploopt.

Op het moment dat u contact opneemt met Pi-groep wordt samen met u besproken of het mogelijk is de intake binnen vier weken vanaf uw eerste contact met ons te plannen. Tevens wordt gekeken of het lukt de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake te starten. Indien dit niet mogelijk is voor de behandeling die u nodig heeft wordt met u besproken zodat u contact kan opnemen met de afdeling Wachtlijstbemiddeling bij uw zorgverzekeraar.

Verblijven bij Pi-groep

Als geestelijke problemen het lastig maken om (tijdelijk) zelfstandig te wonen of als behandeling zonder opname niet mogelijk is kan het verblijf in een Trainingshuis of een Woontrainingshuis van Pi-groep uitkomst bieden. Tijdelijk verblijven kan in verschillende vormen; van intensieve behandeling en begeleiding naar oefenen in zelfstandig wonen met uitstroomvoorzieningen. We bieden ook een beperkt aantal plaatsen voor langdurig wonen.

De aanmeldingswachttijd, afhankelijk van de indicatie, is op 5 juli 2019 voor onze woonlocaties:

  • Drachten - Geen wachttijd
  • Almere  - Geen wachttijd
  • Emmeloord  Geen wachttijd

Wachtlijstbemiddeling

Als u  de wachttijd te lang vindt, kunt u contact opnemen met onze Centrale Zorgadministratie op nummer 0800 – 744 76 37 om de mogelijkheden voor wachtlijstbemiddeling of de inzet van tijdelijke alternatieve zorg te bespreken. Samen met u bekijken we op welke manier we u kunnen ondersteunen gedurende deze periode.

Ook kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar en vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen vier weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Er kan afgeweken worden van wachttijden wanneer direct hulp nodig is. Neem voor meer informatie contact op met onze Centrale Zorgadministratie via (0800 – 744 76 37).