Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

Binnen 48 uur contact met uw patiënt

Kind, jeugd & gezin

Pi-groep biedt ambulante behandeling aan kinderen en jongeren tot 18 jaar met psychiatrische of ernstige psychische problemen (Jeugd GGZ). Je komt in aanmerking voor behandeling bij Pi-groep wanneer je bent doorverwezen door bijvoorbeeld je huisarts, een gecertificeerde instelling, zoals het regiecentrum bescherming en veiligheid of door de wijk- en gebiedsteams. De behandeling werkt het beste als het hele gezin daaraan meewerkt. Ouders worden daarom betrokken bij de behandeling. Soms kan dit niet en in dat geval zoeken we samen met jou naar een gepaste oplossing. Soms worden ook je broers en zussen betrokken bij de behandeling.

Behandeling (gesprekken waarbij ook gebruik gemaakt kan worden van spelvormen) kan plaatsvinden  op kantoor bij bijvoorbeeld een kindertherapeut of orthopedagoog. Het kan echter ook voorkomen dat er een gezinsbegeleider bij je thuis komt. De beste methode die bij jou past wordt altijd met jou en je ouders afgestemd.

Soms kan het nodig zijn dat je een intensieve vorm van hulp nodig hebt , hiervoor zijn onze trainingshuizen waar je dan ook tijdelijk komt wonen.  Dit  is voor jongeren vanaf 15 jaar. 

Kijk voor meer informatie onze pagina: kind, jeugd en gezin of onze folder.