Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

Pi-groep, al 14 jaar in beweging

Pi-groep neemt deel aan de e-healthweek 2017

Pi-groep neemt deel aan de e-healthweek 2017

19 januari 2017

Vrijdag 27 januari presenteert Pi-groep haar innovatieve toepassingen en de integrale aanpak van Het Trainingshuis®. De presentatie voor genodigden vindt plaats in het kader van de nationale e-healthweek 2017 en in aanwezigheid van Secretaris Generaal van VWS de heer Erik Gerritsen.

E-health gaat over digitale toepassingen in de zorg. Door het gebruik van e-health-toepassingen kan de zorg efficienter worden ingericht waardoor de kwaliteit van zorg verbetert. De organisator van de e-healthweek is het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving.

Pi-groep demonstreert vrijdag 27 januari live de inzet van de Oculus Rift (Virtual Reality-bril) van NORISK bij het screenen van cliënten op autisme.

Daarnaast lanceren we die dag de officiële kick-off van het wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de integrale aanpak van Het Trainingshuis® (zorg, samenleving en werk). Dit onderzoek voeren we in samenwerking met het Louis Bolk Instituut uit.

De meerwaarde van onze integrale aanpak van Het Trainingshuis® wordt door het ministerie van VWS erkent en is aanleiding voor een Health Impact Bond. In samenwerking met onze strategische samenwerkingpartners wordt deze Health Impact Bond voorbereid. Onze partners zijn onder andere de gemeente Smallingerland, Sociaal Domein Fryslân, De Friesland Zorgverzekeraar, Society Impact.

De 27e worden de contouren en de voorbereidingen van deze Health Impact Bond door Society Impact en Pi-groep gepresenteerd.

Ook is het Trimbos instituut (TI) aanwezig. TI is enthousiast over de eerste resultaten van Pi-groep bij het onderzoek met de Oculus Rift en gaat verder met ons vervolgonderzoek oppakken. Daarnaast presenteert en demonstreert het TI in het kader van de e-healthweek haar nieuwe apps.

 

Vanuit het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is Secretaris-Generaal de heer Erik Gerritsen de 27e aanwezig om het belang van de toepassing van innovatieve ontwikkelingen door Pi-groep te onderstrepen en belicht hij de visie van VWS op zorginnovatie.