Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

Pi-groep, al 14 jaar in beweging

Officiële opening Het Trainingshuis

4 mei 2016

 

Op 25 april is het dan eindelijk zover, de officiële opening van Het Trainingshuis is een feit.

Bezoekers arriveren en de sfeervol ingerichte tent stroomt langzaam vol. Na een kopje koffie wordt iedereen verzocht te gaan zitten en heet allereerst Directeur-Bestuurder van Pi-groep Tjeerd Nijboer iedereen van harte welkom.  

Tjeerd pleit er in zijn welkomstwoord voor om de jeugd wat ‘losser’ te laten en niet teveel op de huid te zitten met een belerende aanpak. "Fouten maken en daarvan leren is veel effectiever. Wat je onderdrukt, wordt groter. Waar zijn de Pietje Bells en Hielke & Sietse Klinkhamer van deze tijd? Dromen en ervaring opdoen creëren karakter en eigenwaarde”, aldus Tjeerd Nijboer. 

De meest invloedrijke persoon Publieke Gezondheid 2015 Machteld Huber sprak over een nieuwe definitie van het begrip ‘gezondheid’. "Iedereen heeft het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven". Mevrouw Huber geeft aan dat wanneer je kunt doen wat je echt belangrijk vindt, je gelukkiger leeft en je dus gezonder voelt.
Het Louis Bolk Instituut gaat wetenschappelijk onderzoeken of de aanpak van Pi-groep  echt zo effectief en duurzaam is als beweerd wordt. 

De heer Van den Dungen sprak namens de staatssecretaris zijn respect uit voor de visie en werkwijze binnen het nieuwe concept ‘Trainingshuis’. “De integrale aanpak leidt ertoe dat jongeren volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving”.

Na een fikse hagel- en onweersbui brak gelukkig toch de zon door en kon de openingshandeling plaatsvinden. Aan Directeur Generaal Bas van den Dungen de eer om de 'stip aan de horizon' zichtbaar te maken. 
Hierna werden genodigden rondgeleid in Het Trainingshuis en kon er onder het genot van een hapje en een drankje nog wat nagepraat worden.

Los van de onstuimige weersomstandigheden was het voor ons een onvergetelijke middag. Onze dank aan alle betrokkenen.  

Zie ook dit positieve twitterberichtje van burgemeester van Smallingerland