Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

Pi-groep, al 14 jaar in beweging

Innovaties Pi-groep tijdens nationale e-healthweek

Innovaties Pi-groep tijdens nationale e-healthweek

27 januari 2017

Vrijdag 27 januari presenteerde GGZ-instelling Pi-groep in Drachten haar innovatieve toepassingen en de integrale aanpak van Het Trainingshuis® in het kader van de nationale e-healthweek.

De e-healthweek gaat over digitale toepassingen in de zorg. Door het gebruik van e-health kan de zorg efficiënter worden ingericht waardoor de kwaliteit van zorg verbetert.

Secretaris-Generaal van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de heer Erik Gerritsen was aanwezig om het belang van de toepassing van innovatieve ontwikkelingen door Pi-groep te onderstrepen.

Eén van de innovaties is de inzet van de Oculus Rift (Virtual Reality-bril) bij het screenen van cliënten op autisme. Deze werd de 27ste live gedemonstreerd.

Ook lanceerde Pi-groep de officiële kick-off van het wetenschappelijk onderzoek naar de effecten van de integrale aanpak van Het Trainingshuis®. Binnen Het Trainingshuis® verblijven (jong)volwassen cliënten met psychiatrische problematiek en complexiteit op meerdere levensgebieden. Binnen twee jaar stromen de cliënten uit naar zelfstandig wonen en functioneren, scholing en betaald werk. Deze succesvolle aanpak is een aanleiding voor een samenwerking met o.a. De Friesland Zorgverzekeraar, Gemeente Smallingerland en Sociaal Domein Fryslân om de aanpak van Het Trainingshuis® in Friesland uit te breiden. 

De nationale e-healthweek is een initiatief van het Ministerie van VWS en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving.