Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

Pi-groep, meer dan 15 jaar in beweging

Cliënten Pi-groep schilderen mee aan panorama

In het kader van 'Leeuwarden culturele hoofdstad 2018' schilderen een aantal cliënten van Pi-groep mee aan een groot panorama van het Friese landschap. Het project 'Panorama Friesland' genaamd wil hiermee de psychiatrie een positief gezicht geven.

Pi-groep clienten schilderen mee aan panoramaIn onze boerderij is provisorisch een prachtige atelierruimte ingericht waar cliënten aan de slag zijn gaan voor het panorama. Baukje Spaltro, kunstenares, heeft de artistieke leiding. De deelnemers zijn begonnen met een serie workshops. Tijdens deze workshops werd in een creatief proces van praten, tekenen en schilderen een Landschap van Stemmingen gemaakt. Een landschap dat naar buiten brengt wat van binnen beleefd wordt: InsideOut. Door verschillende GGZ-organisaties in Friesland wordt gewerkt aan de schildering.

Dinsdag 10 april is de laatste schildersessie van onze cliënten. We zijn natuurlijk erg benieuwd naar het eindresultaat. Jellie Nijboer, die het project voor Pi-groep begeleidt, houdt ons op de hoogte met foto's. Voor wie geïnteresseerd is, het gezamenlijk gemaakte panorama is in de maanden juni en juli te bezichtigen op het terrein van GGZ Friesland in Franeker.

Meer informatie: www.spaltro.nl of www.panoramafraneker.nl

Pi-groep en project InsideOut Panorama Friesland in de pers:

>> Artikel Leeuwarder Courant d.d. 13 april 2018

>> Artikel Drachtster Courant d.d. 13 april 2018

>> Video project InsideOut Panorama Friesland