Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

Pi-groep, meer dan 15 jaar in beweging

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bij Pi-groep houden we ons actief bezig met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dat doen we op verschillende manieren: 
het MVO-aspect komt terug in ons Pi-manifest. We zijn eveneens al jaren lid van MVO Nederland waarmee we in 2014 zijn gestart met deelname aan de MVO Expeditie Duurzame Zorg.

Wat is MVO Expeditie Duurzame Zorg?

Verduurzaming van de eigen organisatie betekent voor zorginstellingen op veel vlakken zowel een verbetering van kwaliteit als een verlaging van de kosten. In de MVO Expeditie Duurzame Zorg werken zorginstellingen samen in een leergang hier naartoe. Zij volgen zowel individueel als collectief workshops, kennisbijeenkomsten en begeleidingsgesprekken. De Expeditieleden vormen als kleine groep koplopers samen het kantelpunt voor verduurzaming van de hele zorgsector. Via de methodieken van MVO kunnen vele langetermijnvraagstukken in de sector en de samenleving aangepakt worden.

Pi-groep & MVO

Pi-groep is aangesloten bij het MVO Netwerk Zorg van MVO Nederland. De doelstelling van MVO Nederland is de bevordering van MVO in onder andere de gezondheidszorg, deze  te verankeren in de bedrijfsvoering en daarover kennis en ervaringen te delen. Voor Pi-groep betekent MVO dat zij nadrukkelijk rekening houdt met de ecologische mogelijkheden van de planeet, gebruik maakt van de creativiteit van medewerkers en van het zelfherstellend vermogen van mensen met een zorgvraag.
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is bedrijfsvoering met respect voor mens en milieu, waarin de thema’s people, planet en profit met elkaar worden verbonden. Pi-groep vertaalt dat naar zorg, samenleving en werk.
Wil je hier meer van weten? Lees dan ons Duurzaamheidsrapport

Lees ook het persbericht , uitgegeven door MVO en de zelfverklaring NEN ISO 26000 van Pi-groep.

Learning history

Aan het einde van het Congres Gezonde Zorg kregen alle koplopers uit handen van Bas van den Dungen, DG Curatieve Zorg ministerie VWS, en Willem Lageweg, directeur MVO Nederland,een persoonlijke Learning history  met een voorwoord van de eigen Raad van Bestuur. Dit boekwerk is een bundeling van de uitdagingen, wenkende perspectieven, streefbeelden en resultaten die zijn voortgekomen uit de zeven collectieve sessies van de MVO Expeditie Duurzame Zorg. 

De deelname aan deze MVO Expeditie Duurzame Zorg werd mede mogelijk gemaakt door De Friesland Zorgverzekeraar.