Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

‘Juist wanneer we ons ongemakkelijk voelen, kunnen we groeien’

Zorgprogramma en werkwijze

Programma

Gedurende de week is er een programma met vaste onderdelen waarbij er iedere ochtend en avond een evaluatie plaatsvindt. Tijdens de evaluaties kijken we naar de dynamiek en ontwikkeling van zowel de individuele cliënt als van de groep. Naar aanleiding van deze evaluaties wordt bepaald welke activiteiten aansluiten en welke de volgende dag worden ingezet.

De activiteiten bestaan uit Observatie en Training op zorg- en integratiegerelateerde onderdelen. Ieder onderdeel heeft verschillende niveaus waarbij gekeken wordt naar de mogelijkheden van de cliënt en de groep. Daarmee bieden we een passend programma waarbij ook vooraf gekeken wordt naar de contra-indicaties. Het gevoel van eigenwaarde en veiligheid blijft daarmee centraal staan.

Werkwijze

Het Outdoor zorgprogramma biedt gedurende vijf dagen de mogelijkheid om op een leuke manier ervaringen op te doen. We hebben gevarieerde activiteiten die in het teken staan van sport, spel en vaardigheden. De activiteiten zijn gericht op het verwerven van inzicht in eigen kunnen, grenzen verleggen, verantwoordelijkheid nemen, uitdagingen aangaan en samenwerken. De cliënten werken aan fysieke en mentale vaardigheden en leren om in contact te komen met hun talenten en omgeving. Op een actieve manier werken cliënten aan persoonlijke doelen en leren gericht te kijken naar hun stip op de horizon.

De cliënten maken deel uit van een groep van maximaal acht cliënten waarbij ze op een leuke manier samenwerken en elkaar helpen om doelen te bereiken. Iedere groep heeft vanuit de eigen organisatie een groepsleider die alle dagen  aanspreekpunt is.
Naast structuur voor de cliënten biedt het ook de mogelijkheid voor gedegen observatie met betrekking tot persoonlijke ontwikkeling en de dynamiek binnen een groep. 

Wilt u meer weten over ons Outdoor zorgprogramma, of een specifieke vraag, mail deze dan naar outdoor@pi-groep.eu.
U kunt ook bellen met 0800 - 744 76 37 en kiezen voor optie 'Friesland'.