Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
Pi Groep Logo
Wij zijn bereikbaar op: 0800 744 76 37
Twitter Facebook Linkedin

Deze extra uitgave van de nieuwsbrief informeert u over de schade aan de boerderij in de wijk Vrijburgh, veroorzaakt door de zomerstorm op 25 juli jl. 

Zomerstorm-Pi?
Zomerstorm-Pi?

Er was sprake van een officiële zware zomerstorm, de tweede uit de geschiedenis en de eerste ooit in juli. In Friesland heeft de storm vooral schade veroorzaakt en zijn er gelukkig geen gewonden gevallen.

Begin van de avond werd Tjeerd Nijboer, directeur-bestuurder van Pi-groep, gebeld met het bericht dat de monumentale boerderij veel schade had opgelopen gedurende de storm door omgevallen bomen.

Ter plaatse gekomen bleek dat er maar liefst drie bomen op de boerderij waren gevallen, twee op de schuur en één op  het woonhuis. Uiteraard was de belangrijkste vraag hoe het met de tijdelijke bewoners gesteld was. Gelukkig zijn zij allemaal met  de schrik vrijgekomen. Omdat het niet verantwoord is deze bewoners in de boerderij te laten verblijven hebben zij voorlopig, tijdelijk, elders onderdak gevonden.

De boom die op het woonhuis is gevallen is direct zaterdagavond verwijderd en het gat in het dak is met een bouwkleed afgedekt zodat hier niet meer schade kan ontstaan. Pi-groep heeft ondertussen contact opgenomen met de gemeente en de verzekering om zo snel mogelijk vervolgacties te bepalen. Tjeerd Nijboer ziet het liefst in ieder geval alle nog aanwezige bomen die dicht op de boerderij staan verdwijnen. 

De boerderij zou begin 2016 in gebruik worden genomen door Pi-groep. ‘Dit sil de boel wol fertrage’ zegt Tjeerd maar dat weegt niet op tegen het feit dat de bewoners ongedeerd zijn gebleven. 

© 2014 Pi-groep Klik hier om je uit te schrijven