Wordt de nieuwsbrief niet correct weergegeven? Bekijk hier de webversie.
Pi Groep Logo
Wij zijn bereikbaar op: 0800 744 76 37
Twitter Facebook Linkedin
Officiële opening Het Trainingshuis®
Officiële opening Het Trainingshuis®

Op 25 april is het zo ver: de officiële opening van Het Trainingshuis. Iets waar we al lang naar uitkijken.

De tent is gezellig ingericht, de hapjes en drankjes zijn  goed verzorgd en de opkomst is naar tevredenheid. Gelukkig hebben we een grote tent die ons droog houdt, want mooi weer is het niet.
De sprekers directeur-bestuurder Tjeerd Nijboer, de meest invloedrijke persoon Publieke Gezondheid 2015, Machteld Huber en directeur-generaal Curatieve Zorg Bas van den Dungen, verheffen  hun stem om boven het geluid van het onweer en de hagelstenen uit te komen. Gelukkig stopt het met hagelen tijdens de openingshandeling.

Directeur-Generaal Bas van den Dungen, de vervanger van staatssecretaris Martin van Rijn van VWS,  maakt de ‘stip aan de horizon’ zichtbaar.  Deze stip heeft voor cliënten als doel te bepalen waar ze willen staan over twee jaar.

Na de openingshandeling volgt een rondleiding. Onder het genot van een hapje en een drankje is er tijd om na te praten. We ontvangen veel positieve reacties via de sociale media. Zo ook van de burgemeester van Smallingerland. Al met al kijken we terug op een onvergetelijke middag.

Housewarming 23 april
Housewarming 23 april

Voorafgaand aan de opening van het Trainingshuis vond er op 23 april een housewarming plaats bedoeld voor  cliënten, hun familie en medewerkers.  Cliënten laten tijdens deze dag hun familieleden zien waar ze wonen. Onder begeleiding bewonderen omwonenden de locatie, terwijl kinderen op de springkussens spelen. 

Zonder de hulp en medewerking van alle wijkbewoners was de realisatie van Het Trainingshuis onmogelijk. Om hen hiervoor te bedanken konden wijkbewoners een ballonvaart winnen. De gelukkige winnaars waren mevrouw Anke de Kler en haar partner Piet Voolstra. Deze ballonvaart vond plaats op donderdagavond 19 mei.

Meer hierover verderop in deze nieuwsbrief. 

Outdoor
Outdoor

In het verlengde van ons concept Trainingshuis heeft  Pi-groep een Outdoorprogramma ontwikkeld. Doel van dit programma is tweeledig.

We willen cliënten in een korte tijd observeren als persoon, maar ook in een groep. Zo kijken we welk effect dit heeft op hun gedrag. Wij gaan ervan uit dat dit voordelen oplevert bij het stellen of verbeteren van een diagnose. Verder willen we dat cliënten meer van zichzelf ontdekken en  dit laten zien. Door eerst te vertragen denken we het proces naar herstel te kunnen versnellen. Begeleiders maken onderdeel uit van een groep en kunnen dus te allen tijde direct reageren en/of bijsturen.

Wil je meer weten over dit Outdoorprogramma, bijvoorbeeld over de locatie, kosten of ontspanningsmogelijkheden, bezoek dan onze website: www.pi-groep.eu/outdoor.

Vragen kunt u mailen naar outdoor@pi-groep.eu

Samen Sterk SBS6
Samen Sterk SBS6

Zoals we in onze vorige nieuwsbrief meldden, doet Pi-groep mee aan het televisieprogramma ‘Samen Sterk’ van SBS6. Een televisieprogramma waarin getoond wordt hoe we als land, als zorgverlener en als cliënt samen sterk kunnen staan.

In samenwerking met Double2 B.V. is er een mooi item samengesteld waarvan het eindresultaat te zien is op zaterdag 4 juni om 16.30 uur. Een herhaling is te zien op zondag 5 juni om 12.30 uur. Beide uiteraard op SBS6.

Mis het niet!

Opfrisbeurt website Pi-groep

Omdat onze oude website niet meer actueel was wilden we deze aanpassen. We hebben gekeken naar vormgeving, inhoud en zichtbaarheid op smartphones en tablets. Ondertussen is de website responsive en dus goed zichtbaar op verschillende apparaten. Daarnaast zijn de tabbladen veranderd, is de informatie verbeterd en zijn er nieuwe items toegevoegd aan de website. 

Mocht u vragen of opmerkingen hebben n.a.v. onze website, dan horen wij dat uiteraard graag. U kunt een mailtje sturen naar info@pi-groep.eu.

Ballonvaart
Ballonvaart

De realisatie van Het Trainingshuis was onmogelijk zonder de goede samenwerking met de wijkbewoners. Om hen daarvoor te bedanken kon er tijdens de Housewarming op 23 april een ballonvaart gewonnen worden. Op donderdag 19 mei steeg de luchtballon op met de gelukkige winnares, Anke de Kler en haar partner Piet Voolstra.

Anke: “Het was in één woord superleuk! Het was een beetje heiig, maar we konden alles prima zien. Met een snelheid van 20km/uur vlogen we richting Marum en zijn uiteindelijk, na ongeveer een uur, in de buurt van Doezum geland. Deze landing was best wel heftig! Zo heftig dat er op een gegeven moment twee mannen bovenop me lagen. Maar ik moest rustig blijven en vooral in het mandje blijven zitten, dus dat deed ik”.

Uiteraard ondergaan Anke en Piet de traditionele champagnedoop, ontvangen zij een persoonlijk certificaat als aandenken en zijn ze een heel speciale ervaring rijker: “het was onvergetelijk, waarvoor onze hartelijke dank”!

Laatste papieren versie.

Deze nieuwsbrief wordt voortaan alleen nog  digitaal verstuurd. Bewoners van de wijk Vrijburgh ontvangen deze nieuwsbrief de volgende keer dus niet meer door de brievenbus. Wilt u de nieuwsbrief digitaal blijven ontvangen, dan kunt u dit aangeven via onze website: www.pi-groep.eu/nieuwsbrief-inschrijving

 

© 2014 Pi-groep Klik hier om je uit te schrijven