Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

Samen investeren in jouw toekomst

Cliënten

Cliënten

Voelt u zich somber of bent u angstig? Dreigt u de grip op uw leven te verliezen? Deze problemen kunnen het leven voor u heel vervelend maken, thuis, in uw sociale omgeving of op het werk. Gelukkig is er vaak wel wat aan te doen. Psychiatrische problemen en psychische klachten kunnen heel verschillend van aard en hevigheid zijn voor u en uw omgeving. Soms is hulp uit die eigen omgeving voldoende, maar soms houden de  problemen aan.  Heeft u zorg nodig, dan kan Pi-groep u hierbij ondersteunen.

Samen werken we aan uw  toekomst en volwaardige deelname in de samenleving. Pi-groep ondersteunt door een vast contactpersoon en een plan gericht op zorg en/of opleiding en werk. Gezamenlijk werken we aan uw hulpvraag en duurzaam herstel. Pi-groep richt zich op kinderen, jeugd en (jong)volwassenen. Na aanmelding streven wij er naar binnen 48 uur, maar in ieder geval binnen twee weken, contact met u op te nemen. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar kan er sprake zijn van wachtlijst.

Naasten

Naasten zijn na goedkeuring van u welkom bij het intakegesprek en/of de behandelgesprekken. Van belang is dat de samenwerking met naasten in dienst staat van uw herstelproces. We spreken met u af wie als contactpersoon optreedt. Dit wordt vastgelegd in uw dossier.

Multidisciplinair team

Binnen Pi-groep wordt gewerkt met een vaste contactpersoon. Uw behandelaar of begeleider maakt deel uit van een multidisciplinair team van deskundigen dat bestaat uit een psychiater, GZ-psycholoog, GGZ-arts, systeemtherapeut, (sociaal) psychiatrisch verpleegkundige, orthopedagoog, kindertherapeut, sociaal pedagogisch hulpverlener en maatschappelijk werker. Daarbij is het ook mogelijk dat een (ped)agogisch medewerker ondersteuning biedt. We proberen een contactpersoon te zoeken die aansluit bij uw klachten en persoonlijke wensen.

Cliëntinformatiewijzer

Pi-groep heeft een brochure met praktische informatie voor cliënten die in zorg komen. Deze brochure kunt u hier downloaden.

Cliëntinformatiewijzer

 

Crisislijn 

Niet in levensgevaar maar wel acuut hulp nodig? Bel 0900-0113 of ga naar de zelfmoordpreventiesite   en chat (rode button rechts bovenaan). 24/7 bereikbaar.

Als je aan zelfmoord denkt, kun je daar met deskundige vrijwilligers over praten via de telefoon of chat. Anoniem en vertrouwelijk. Het kan helpen om je gedachten te delen en je gepieker even te onderbreken.