Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

zorg | samenleving | werk

Gebruik maken van online-hulpmodules

Over e-Health

Binnen Pi-groep werken wij ook met e-Health modules, dat wil zeggen zorg via internet. In overleg met u kan gekozen worden voor de zogeheten ‘blended care’, waarbij persoonlijke gesprekken gecombineerd worden met online interventies zoals het gebruiken van online e-Health modules in aanvulling op een  behandeling. Hiervoor gebruiken wij het e-Health platform Therapieland. Uw behandelaar kiest een online behandelprogramma, waarin uitleg wordt gegeven over de klachten die u momenteel ervaart. U kunt thuis aan de slag met diverse opdrachten en vragenlijsten, tevens zijn er leuke en informatieve filmpjes te bekijken. Tussendoor kunt u online contact houden met uw behandelaar over uw vorderingen. Met uw eigen inloggegevens logt u in binnen een beveiligde omgeving en kunt u online aan de slag. Het grote voordeel van het gebruik van e-health is dat behandeling niet stopt na het gesprek. Tussen de afspraken door kunt u  zelf actief aan de slag met uw klachten op een door u gekozen tijdstip en plaats.

Hoe kan e-Health u helpen? U kunt alle informatie te allen tijde teruglezen, waardoor het beter blijft hangen. U gaat in eigen tijd, in eigen tempo én in eigen omgeving aan de slag met uw klachten. Door uw actievere rol in de behandeling krijgt u mogelijk meer regie over uw herstel. Hierdoor kunnen uw klachten sneller verminderen en legt u een stevige basis om zelf met moeilijkheden om te gaan, ook in de toekomst. Daarnaast is het goed voor uw zelfvertrouwen als u weet dat u zelf stappen hebt ondernomen om beter in uw vel te zitten.  

Top 5 online hulpmodules die de afgelopen maand bij ons zijn gevolgd:

  • Mindfulness

  • Paniek

  • Opkomen voor jezelf

  • G-schema: compleet*

  • Zelfbeeld

* Het G-schema is een hulpmiddel dat gebruikt wordt om erachter te komen welke (onbewuste of automatische) gedachten ertoe leiden dat een bepaalde gebeurtenis bepaalde gevoelens bij je oproepen. Deze gevoelens leiden tot bepaald gedrag en dat gedrag leidt weer tot bepaalde gevolgen. 

Naast deze Top 5 modules worden ook de modules Zelfcompassie, Dagstructuur, Opkomen voor jezelf, Ontspanning, Piekeren, Angst bij kinderen en Emotie eten regelmatig gevolgd.

Voor vragen over het complete aanbod van e-Health modules die te volgen zijn bij Pi-groep kunt u contact opnemen met een medewerker van de servicedesk.

>> Ervaringen online hulpverlening