Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

zorg | samenleving | werk

Mindfulness

Mindfulness is het bewustzijn dat ontstaat door op een specifieke manier aandacht te schenken:

  • doelbewust
  • in het huidige moment
  • zonder te oordelen over jezelf en je ervaringen

Doelgroep

Mindfulness kan bij diverse doelgroepen worden toegepast; onder andere bij mensen met een kwetsbaarheid voor depressies en bij aandoeningen waarbij men de controle wil behouden, zoals angststoornissen. Het is vooral goed voor mensen die blijven tobben over het verleden of piekeren over de toekomst, en bij mensen die een afwijzende houding hebben tegenover hun innerlijke ervaringen (gevoelens, gedachten en lichamelijke gewaarwordingen); een houding die ten grondslag ligt aan veel psychische aandoeningen.

Behandeldoelen

Mensen kunnen zo in beslag genomen worden door hun verleden of toekomst, dat ze ‘vergeten’ om in het hier en nu te leven. Mindfulness probeert daar verandering in te brengen, door de aandacht te trainen en een meer accepterende, onderzoekende houding te ontwikkelen.

Inhoud training

Tijdens de training staat het ontwikkelen van vaardigheden centraal. Elke bijeenkomst heeft een eigen thema. Er wordt stilgestaan bij de theorie en vooral bij het aanleren van praktische vaardigheden, zoals aandachtsgerichte oefeningen.

Praktische zaken

De training wordt gegeven op een nader te geven locatie. Er zijn acht bijeenkomsten van twee uur. De groep bestaat uit ongeveer zes personen

 

Aanmelding Mindfulness

Ja, ik ben cliënt bij Pi-groep
Nee, ik ben geen cliënt bij Pi-groep

Velden met een * zijn verplicht