Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

zorg | samenleving | werk

Agressie Regulatie Training

De agressie regulatie training gaat over hoe gedachten invloed hebben op uw gevoel en daarmee ook op uw gedrag. De manier waarop u de situatie interpreteert bepaalt wat u voelt. Deze gevoelens kunnen zo heftig zijn, dat u geen controle heeft over uw reactie en u fysiek of verbaal agressief reageert.

Indien u onvoldoende voor uzelf opkomt, onvoldoende zelfvertrouwen hebt, niet weet waar voor u de grens ligt bestaat de kans dat u uzelf overvraagd of teleurgesteld raakt. Dit kan leiden tot psychische en lichamelijke klachten.

Doelgroep:

De training is voor mensen die willen leren hun boze en ongecontroleerde reacties onder controle te krijgen.

Behandeldoelen:

Tijdens de training leert u zicht te krijgen op achterliggende overtuigingen van uw huidige gedrag en verandering hierin aan te brengen, waardoor u op effectieve wijze op leert komen voor uw eigen belangen.

Inhoud training:

Binnen de training leert u controle te krijgen over uw eigen reacties en de (lichaams) signalen te herkennen als de spanning oploopt . Er wordt gekeken naar de oorzaak van uw impulsieve reactie. Dit kunnen reacties zijn naar aanleiding van  recente situaties of situaties uit uw verleden. Vanuit gevoelens van boosheid of verdriet kan het zijn dat uw hevig reageert. U leert deze valkuilen herkennen en het veranderen van deze valkuilen. Samen met u wordt er geoefend met nieuw gedrag om verbale of fysieke agressie te voorkomen. U leert hoe u de spanning kunt verminderen en uw emoties beter onder kunt krijgen.

In een groep is het van groot belang dat iedereen zich veilig kan voelen en zich durft te uiten. Daarom is geheimhouding verplicht.

Praktische zaken

Groepsgrootte: ca. 8 deelnemers
Aantal bijeenkomsten: 8 wekelijkse bijeenkomsten van 1,5 uur.
Dag en tijdstip: nader te bepalen
Locatie: Drachten

De volgende training wordt afhankelijk van het aantal aanmeldingen gestart na de zomer.

 

 

Aanmelding Agressie Regulatie Training

Ja, ik ben cliënt bij Pi-groep
Nee, ik ben geen cliënt bij Pi-groep

Velden met een * zijn verplicht