Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

zorg | samenleving | werk

ADHD-ADD

ADHD of een stoornis in aandachtstekort en/of hyperactiviteit komt veel voor en trekt een sterke wissel op iemands leven en op dat van zijn of haar omgeving. Met behulp van behandeling, medicatie en gerichte coaching op organisatie en planning lukt het stapsgewijs om beter om te gaan met deze problematiek. Hiervoor is een vaardigheidstraining ontwikkeld.

Doelgroep

Voor (jong)volwassenen met de diagnose ADHD of ADD.

Behandeldoel

In de cursus leren mensen vaardigheden die hen kunnen helpen om beter om te leren gaan met hun ADHD-problematiek.

Inhoud

In de cursus leren mensen vaardigheden die hen kunnen helpen om beter om te leren gaan met hun ADHD-problematiek. Het is een echte zelfmanagementtraining.

De vaardigheidstraining richt zich met name op het aanleren van vaardigheden waar veel volwassenen met ADHD moeite mee hebben.

Thema's zijn: Kennismaking en achtergrond, planning en agendabeheer, prioriteiten stellen, een planning maken, financiën en administratie, omgaan met uitstelgedrag, afleidbaarheid verminderen en keuzes maken.

Groepsproces

We vragen 100% aanwezigheid en volledige inzet in het uitvoeren van de opdrachten. Je bent deelnemer in een groep die met elkaar werkt en daarin kan niemand gemist worden.

Kennismakingsgesprek

Voor de cursus begint heeft iedere deelnemer een kennismakingsgesprek met de trainers. Tijdens het gesprek krijgt u nadere informatie over de cursus. Ook is hierbij de gelegenheid

om vragen te stellen.

Praktische zaken

De cursus bestaat uit tien wekelijkse bijeenkomsten van twee uur en vindt plaats op het behandelkantoor van Pi-Groep, Donia 3 te Drachten.

De kosten zijn €29,95 voor de aanschaf van het cursusboek.

Te bestellen: Behandelgids ADHD bij volwassenen, cliëntenwerkboek, een programma voor cognitieve gedragstherapie, van Steven A. Safren, Susan Sprich, Carol A. Perlman, Michael W. Otto. ISBN 9789057122293. 130 pag. Paperback. Kosten: € 29,95. Bij bol.com gratis verzending.

Na twee maanden is er een terugkombijeenkomst.

Huiswerk

Het belangrijkste van de cursus gebeurt buiten de cursusbijeenkomsten. Daarom is het belangrijk dat u thuis opdrachten uitvoert en zaken voor uzelf op een rijtje zet. We werken met een cursusboek dat u zelf aanschaft. Dit boek is eventueel te verkrijgen bij de trainers.

Verwijzing en aanmelding

Via uw behandelaar bij Pi-groep of via de huisarts. Uw behandelaar informeert de trainers waarna men contact met u opneemt voor het maken van een kennismakingsafspraak.

 

Aanmelding ADHD-ADD-vaardigheidstraining

Ja, ik ben cliënt bij Pi-groep
Nee, ik ben geen cliënt bij Pi-groep

Velden met een * zijn verplicht