Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

zorg | samenleving | werk

Gebruik maken van online-hulpmodules

Over e-Health

Binnen Pi-groep werken wij ook met e-Health modules, dat wil zeggen zorg via internet. In overleg met u kan gekozen worden voor de zogeheten ‘blended care’, waarbij persoonlijke gesprekken gecombineerd worden met online interventies zoals het gebruiken van online e-Health modules in aanvulling op een  behandeling. Hiervoor gebruiken wij het e-Health platform Therapieland. Uw behandelaar kiest een online behandelprogramma, waarin uitleg wordt gegeven over de klachten die u momenteel ervaart. U kunt thuis aan de slag met diverse opdrachten en vragenlijsten, tevens zijn er leuke en informatieve filmpjes te bekijken. Tussendoor kunt u online contact houden met uw behandelaar over uw vorderingen. Met uw eigen inloggegevens logt u in binnen een beveiligde omgeving en kunt u online aan de slag. Het grote voordeel van het gebruik van e-health is dat behandeling niet stopt na het gesprek. Tussen de afspraken door kunt u  zelf actief aan de slag met uw klachten op een door u gekozen tijdstip en plaats.

Hoe kan e-Health u helpen? U kunt alle informatie te allen tijde teruglezen, waardoor het beter blijft hangen. U gaat in eigen tijd, in eigen tempo én in eigen omgeving aan de slag met uw klachten. Door uw actievere rol in de behandeling krijgt u mogelijk meer regie over uw herstel. Hierdoor kunnen uw klachten sneller verminderen en legt u een stevige basis om zelf met moeilijkheden om te gaan, ook in de toekomst. Daarnaast is het goed voor uw zelfvertrouwen als u weet dat u zelf stappen hebt ondernomen om beter in uw vel te zitten.  

Top 5 online hulpmodules die de afgelopen maand bij ons zijn gevolgd:

  • Mindfulness

  • Werken aan het zelfbeeld

  • Lekker slapen

  • Omgaan met emoties

  • AD(H)D

Naast deze Top 5 modules worden ook de modules Zelfcompassie, Dagstructuur, Opkomen voor jezelf, Ontspanning, Piekeren, Angst bij kinderen en Emotie eten regelmatig gevolgd.

Voor vragen over het complete aanbod van e-Health modules die te volgen zijn bij Pi-groep kunt u contact opnemen met een medewerker van de servicedesk.

>> Ervaringen online hulpverlening