zorg | samenleving | werk
Ambulante begeleiding
Naast behandeling, individueel of in de groep, kunt u bij ons terecht voor allerlei vormen van ambulante begeleiding. Wij bieden de volgende vormen van individuele begeleiding:
- Sociale vaardigheidstraining.
Een training gericht op het beter leren omgaan met anderen en op het leren samen te werken. - Ondersteunende begeleiding.
Dit zijn individuele gesprekken om te steunen en te leren omgaan met psychische of psychiatrische problemen en bij zaken in het dagelijks leven. - Activerende begeleiding.
Bij activerende begeleiding gaat het om verschillende activiteiten die gedurende de dag worden aangeboden van maandag t/m vrijdag binnen een gestructureerd kader, zoals sollicitatietraining, budgetteringstraining, sport en spel, voeding, omgaan met elkaar en samenwerken, oefenen van sociale vaardigheden. - Financiële begeleiding.
Dit is begeleiding bij het beheren van de financiën en de administratie. - Huishoudelijke begeleiding.
Dit is ondersteuning bij de regievoering van de huishouding. - Begeleiding dag-/weekstructuur.
Dit is begeleiding bij het aanbrengen van structuur in de dag en/of de week. - Opvoedingsondersteuning GGZ Volwassenen – KOPP begeleiding.
Dit is ondersteuning voor ouders met (ernstige) psychiatrische problemen bij de opvoeding van kinderen van 4 – 18 jaar.
Ambulante begeleiding kan op locatie en indien nodig ook bij u thuis worden geboden. Dit is mogelijk in de regio’s Friesland en Flevoland.