Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

zorg | samenleving | werk

Aanbod

Jongeren en jong volwassen

Pi-groep biedt ambulante behandeling aan kinderen en jongeren tot 18 jaar met psychiatrische of ernstige psychische problemen (Jeugd GGZ). Een kind komt in aanmerking voor behandeling bij Pi-groep  wanneer hij/zij is doorverwezen door bijvoorbeeld een huisarts of Bureau Jeugdzorg. De behandeling werkt het beste als het hele gezin daaraan meewerkt. Ouders worden daarom betrokken bij de behandeling. Soms kan dit niet en in dat geval zoeken we samen met het kind naar een gepaste oplossing. Soms worden ook broers en zussen betrokken bij de behandeling.

Behandeling (gesprekken waarbij ook gebruik gemaakt kan worden van spelvormen) kan plaatsvinden  op kantoor bij bijvoorbeeld een kindertherapeut of orthopedagoog.  Het kan echter ook voorkomen dat er een gezinsbegeleider bij je thuis komt. De beste methode die bij jou past wordt altijd met jou en je ouders afgestemd. Soms kan het nodig zijn dat een intensieve vorm van hulp nodig is, hiervoor zijn onze Trainingshuizen waar tijdelijk gewoond kan worden. Dit  is voor jongeren vanaf 15 jaar.

Volwassenen

Pi-groep biedt zowel generalistische basis-GGZ als gespecialiseerde GGZ. U kunt bij ons terecht voor individuele behandeling en groepsbehandeling, al dan niet ondersteund met online- hulpmodules. In overleg met u kan worden gekozen voor de zogeheten “blended care”, waarbij persoonlijke gesprekken worden gecombineerd met online interventies. Ook biedt Pi-groep begeleiding vanuit de Wmo.

>> Bekijk ons aanbod individuele therapieën

>> Bekijk ons aanbod in groepsbehandelingen

>> Lees meer over online hulpverlening

>> Bekijk ons aanbod ambulante begeleiding