Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

Samen investeren in jouw toekomst

Aanmelden

Aanmelden

Voor aanmelding voor behandeling en/of begeleiding of verblijf bij Pi-groep heeft u een verwijsbrief van de huisarts of erkende verwijzer nodig of een indicatie van de gemeente. Afhankelijk van het type zorg  wordt de vergoeding door de zorgverzekeraar (vanuit het basispakket) of de gemeente gedaan. Uw huisarts kan in overleg met Pi-groep de urgentie van een situatie bepalen.

Binnen 48 uur na de verwijzing neemt een professional telefonisch contact met u op voor een screening. Hierbij is het doel om een beeld van uw klachten te krijgen en u informatie over de mogelijkheden binnen Pi-groep te geven. Vervolgens ontvangt u een uitnodiging  voor een intakegesprek op één van de locaties van Pi-groep in Groningen, Drachten, Emmeloord, Almere of Lelystad. We proberen een (voorlopige) diagnose vast te stellen.  Soms is het nodig om nog aanvullend onderzoek uit te voeren. Aan de hand van de diagnose worden er samen met u begeleidings- en behandeldoelen geformuleerd. Indien nodig wordt vanaf de intake gekeken naar de mogelijkheden op het gebied van participatie, scholing en werk. De duur van het traject is afhankelijk van uw klachten. Afhankelijk van uw zorgverzekeraar kan er sprake zijn van wachtlijst.

Volwassenen (vanaf 18 jaar)

Voor volwassenen geldt dat behandeling en/of begeleiding, afhankelijk van het type zorg, vergoed wordt door de zorgverzekeraar (vanuit het basispakket) of de gemeente (vanuit  Wmo). Bij vergoeding door de zorgverzekeraar is een verwijzing van uw huisarts of een erkende verwijzer noodzakelijk. In geval van vergoeding door de gemeente is een indicatie van uw gemeente nodig. 

Het is mogelijk dat u zorg ontvangt die deels vergoed wordt door de zorgverzekeraar en voor een ander deel door de gemeente.

Jeugd (tot 18 jaar)

Om in aanmerking te komen voor behandeling of begeleiding van jeugdigen tot 18 jaar is een indicatie van de gemeente nodig. In sommige gevallen wordt deze indicatie afgegeven door het gebiedsteam; in veel gevallen is een verwijzing vanuit de huisarts of het regiecentrum voldoende om voor een indicatie door de gemeente in aanmerking te komen.

Voor vragen over de aanmelding of de mogelijkheden voor behandeling, begeleiding of verblijf binnen Pi-groep kunt u contact op  nemen met een medewerker van de servicedesk via telefoonnummer 0800-7447637.