Zoeken
0800 744 76 37 Gratis telefoonnummer
Bel mij terug

zorg | samenleving | werk

Gebruik maken van online-hulpmodules

Over e-health

Binnen Pi-groep werken wij met e-health, ofwel zorg via internet. In overleg met u kan gekozen worden voor de  zogeheten ‘blended care’, waarbij persoonlijke gesprekken gecombineerd worden met online interventies zoals het gebruiken van online e-health-modules in aanvulling op uw behandeling. Hiervoor gebruiken wij het e-health platform Therapieland. Uw behandelaar kiest een online behandelprogramma, waarin uitleg wordt gegeven over de klachten die u momenteel ervaart. U kunt thuis aan de slag met diverse opdrachten en vragenlijsten, tevens zijn er leuke en informatieve filmpjes te bekijken. Tussendoor kunt u online contact houden met uw behandelaar over uw vorderingen. Met uw eigen inloggegevens logt u in binnen een beveiligde omgeving en kunt u online aan de slag. Het grote voordeel van het gebruik van e-health is dat behandeling niet stopt na het gesprek. Tussen de afspraken door kunt u  zelf actief aan de slag met uw klachten op een door u gekozen tijdstip en plaats.

Hoe kan e-health u helpen? U kunt alle informatie te allen tijde teruglezen, waardoor het beter blijft hangen. U gaat in eigen tijd, in eigen tempo én in eigen omgeving aan de slag met uw klachten. Door uw actievere rol in de behandeling krijgt u mogelijk meer regie over uw herstel. Hierdoor kunnen uw klachten sneller verminderen en legt u een stevige basis om zelf met moeilijkheden om te gaan, ook in de toekomst. Daarnaast is het goed voor uw zelfvertrouwen als u weet dat u zelf stappen hebt ondernomen om beter in uw vel te zitten.  

Ervaringen

Renée vertelt over haar ervaring met het volgen van het onlineprogramma Depressie:

“Ik vond het erg fijn dat ik thuis op de bank rustig terug kon lezen wat mijn behandelaar in het gesprek uitgelegd heeft. Hierdoor begreep ik beter hoe het soms kan werken in mijn hoofd. Het programma werkte fijn en intuïtief. In de filmpjes wordt vaak verteld dat de klachten bij meer mensen voorkomen en worden er concrete voorbeelden genoemd, dit hielp mij om weer met beide benen op de grond te komen staan. Soms vond ik het wel lastig om te weten wanneer ik wat het beste kon doen en om mezelf te motiveren om achter de computer te zitten. Uiteindelijk heeft mijn therapeut mij daarbij geholpen, door concrete opdrachten te geven en de tip te geven om op een vast moment in de week met Therapieland te werken.”

Contact

Voor vragen over het aanbod of de mogelijkheden voor behandeling, begeleiding of verblijf binnen Pi-groep kunt u contact opnemen met een medewerker van de servicedesk via telefoonnummer 0800 744 76 37.